Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Toppade lag inför ligans semifinaler

12 JUN 2021 15:58
Fyrisfjädern och Aura går in med bästa möjliga dansktpräglade laguppställningar inför semifinalen lagen emellan. I det andra semifinalmötet tar hemmalaget Umeå emot formstarka Täby som kommer stärkta efter gårdagens makalösa kvartsfinalvinst.
  • Skapad: 12 JUN 2021 15:58

Det fanns många frågetecken kring danskarnas eventuella medverkan inför slutspelet i Victor Svenska Badmintonligan. Pandemin och olika karantänsregler har tidigare satt stopp för flera av lagen att kunna toppa med spelare från det sydliga grannlandet. Nu är det dock bekräftat att både Aura och Fyrisfjädern ställer upp med sina allra bästa formationer där det danska inflytandet kan få en helt avgörande betydelse för resultatet i matchen.

-De är såklart duktiga och har bra statistik i ligan, men jag förväntar mig inte mer av dem än av de övriga spelarna i laget. Alla har goda möjligheter att vinna och det gäller att alla gör sin uppladdning för att få ut det de kan i varje delmatch, säger Fyrisfjäderns coach Henri Hurskainen.

I Fyrisfjädern kommer Victor Svendsen och Julie Dawall Jakobsen spetsa laget med rejäl stjärnglans. Samtidigt kommer säsongens trotjänare i Aura Emil Hybel och Andreas Fleischer återigen få sällskap av sin landsmaninna Frederikke Lund.

Hurskainen ser sitt lag som favoriter inte bara i semifinalen mot Aura, utan även i kampen om guldet.
- Det vore nog trots allt ett litet misslyckande för oss om vi inte vinner nu när det ser ut som det gör. Med tanke på hur säsongen har varit och vilka fyra lag som faktiskt är kvar, så finns det en favör till oss. Vi har ett bra lag på pappret, men det viktigaste är att vi gör det vi borde och inte tänker på något annat. Vi måste vara bäst när det gäller under dagen för att lyckas, menar han.

I den andra semifinalen är det upp till bevis för grundserievinnarna Umeå när man tar emot Täby. Lagen möttes i den allra sista omgången av grundserien och då vann norrlänningarna övertygande med 5-1. Umeå får därmed gälla som favorit, men med tanke på Täbys otroliga insats i kvartsfinalen mot Frölunda där flera spelare överträffade sig själva så går man in med stort självförtroende. Det gäller för verkligen för Norrlands stolthet med indonesisk touch att se upp när stockholmarna ökar tempot och får profiler som Adrian Levin och Ludvig Axelsson att gå upp i varv.

De båda semifinalerna börjar kl 16.30 och ni kan följa matcherna via Solidsport:

IFK Umeå- Täby BMF

https://solidsport.com/badmintonligan/games/g/nic2cee2

BMK Aura- Fyrisfjädern

https://solidsport.com/badmintonligan/games/g/sc3fg02s

 

Här kan ni även se laguppställningarn och följa resultatet från semifinalerna:

IFK Umeå-Täby BMF
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/984

BMK Aura-Fyrsifjädern
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/985

 

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo