Hoppa till sidans innehåll

Spännande toppmöte i Umeå

20 OKT 2020 12:19
Golden set fick avgöra båda måndagens matcher i Victor Badmintonligan. Tillslut stod Fyrisfjädern och Trollhättan som segrare. Ikväll väntar två nya matcher, bland annat ett toppmöte mellan IFK Umeå och Aura.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2020 12:19

Bild: Syskonen Malena och Martin Norrman har inlett Victor Badmintonligan med övertygande spel och tre segrar i mixeddubbel för IFK Umeå. Ikväll möter de Emil Hybel/Johanna Magnusson, rankade 98 i världen.


I gårdagens match i Halmstad vann hemmalaget herrmatcherna och Fyrisfjädern dammatcherna plus mixeddubbel. Logiskt nog blev det mixeddubbel som fick avgöra i Golden set och där var de svenska mästarna Melker Bexell/Tilda Sjöö från Fyrisfjädern starkast.

Nere i Trollhättan såg hemmalaget ut som favoriter men efter fina insatser och meriterande segrar av bland annat Julia Tuvesson och Richard Eidestedt/Clara Nistad lyckades Täby nå 3-3 och tvinga fram ett Golden set. Här var dock Trollhättans damdubbelpar Iben Bergstein/Sara Lundgaard mest stabila och säkrade segern till hemmalaget.

Ikväll är det två nya matcher i Victor Badmintonligan. I Umeå väntar en spännande match mellan IFK Umeå och Aura, två lag som börjat ligan starkt. I hemmalaget har kvartetten Martin och Malena Norrman, Johan Azelius och nya indonesiern Andi Fadel Muhammad visat att laget blir en farlig utmanare när det drar ihop sig till slutspel. Ikväll ser Umeå ut som klara favoriter i herrsingelmatcherna och Aura i damdubbeln, i övrigt är det mycket svårtippat.  

Den andra matchen för kvällen är ett Göteborgsderby mellan Påvelund och Västra Frölunda. Här får vi se Mathias Thyrri göra premiär för Påvelund. Den duktige danske dubbelspelaren blir en viktig förstärkning för tippade topplaget Påvelund som haft svårt att plocka poäng så här långt i ligan. I Västra Frölunda är JEM-aktuella Gustav Björkler tillbaka efter skada. 

Starttiderna för kvällens matcher är följande:

Kl 19:45 IFK Umeå – BMK Aura  (OBS! Ändrad starttid!)

Se laguppställningar och följ liveresultat på Scoreboard Live: 
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/926

Se matchen på Solid sport:
https://solidsport.com/badmintonligan


Kl 18.30 Påvelund – Västra Frölunda

Se laguppställningar och följ liveresultat på Scoreboard Live:
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/927

Se matchen på Solid sport:
https://solidsport.com/badmintonligan

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo