Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Danskpräglat stormöte i väst ramar in spännande ligaomgång

05 OKT 2021 09:09
När den fjärde ligaomgången fortsätter ikväll kan vi bland annat njuta av en repris på SM-finalen för två år sedan när serieledarna Påvelund tar sig an mästarlaget från den finalmatchen, Halmstad. Dessutom spelar Fyrisfjädern mot Aura i Uppsala.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2021 09:09

Två lag som förlitar sig mycket på sina danska stjärnor ställs ikväll mot varandra och det lär bli en riktig prestigekamp mellan dessa spelare. Påvelund har hittills fått bra utdelning i ligan och alla förstärkningar från Danmark har levt upp till förväntningarna. Här finns bland annat Mathias Thyrri som var med i det danska laget som spelade Lag-VM i Finland den gångna veckan och till slut var ytterst nära att vinna kvartsfinalen mot Kina. Thyrri fick själv chansen att spela den avgörande mixedmatchen mot Indonesien i gruppspelet och även om det blev förlust där så har han skaffat sig ännu mer rutin som kan bli viktigt för Påvelund inför fortsättningen.

På andra sidan finns hans landsman Mikkel Mikkelsen i Halmstad som även han har starka meriter från landslagsspel och tog sig till kvartsfinal i All England i mars tidigare i år. Både han och hela laget reste sig senast efter den smärtsamma storförlusten mot Umeå och lyckades knäcka Västra Frölunda i den senaste omgången. Nu väntar dock ett något tuffare göteborgskt motstånd och alla spelare lär behöver hitta sin högsta nivå för att rå på tabellettan.

I Uppsala tar Fyrisfjädern emot Aura. Båda lagen har gått helt jämnt så här långt i ligan och ligger på sex poäng vardera. Det lär förmodligen bli en riktigt jämn tillställning att se fram emot där flera svenska landslagsspelare kommer att ställas mot varandra.

Matcherna ser du på Solidsport.se via följande länkar:

Fyrisfjädern-BMK Aura kl. 18.00

Bana 1: https://solidsport.com/fyrisfjadern/games/g/gh3gdtb5

Bana 2: https://solidsport.com/fyrisfjadern/games/g/jjbhyrgn

Halmstad-Påvelund kl. 18.30

Bana 1 https://solidsport.com/halmstadbadminton/games/g/3jzhzaq8

Bana2: https://solidsport.com/halmstadbadminton/games/g/unhnldwl

Här kan du även följa alla resultat:

Fyrisfjädern-BMK Aura https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1016

Halmstad- Påvelund https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1017

 

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo