Hoppa till sidans innehåll

Badmintonligan fortsätter med spänningsfyllda mellanserier

06 DEC 2021 09:28
Två mellanserier där åtta lag ska bli sex till slutspelet. Där har ni förutsättningarna när Victor Svenska Badmintonligan nu går in i nästa fas.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2021 09:28

Alla lag i svenska badmintonligan slåss fortfarande om titeln, men med lite olika förutsättningar inför fortsättningen. I Mellanserie A gör grundseriens fyra bäst placerade lag upp om två direktplatser till semifinal. De två sämst placerade lagen när A-serien är färdigspelad får istället spela kvartsfinal och invänta de två bästa lagen i Mellanserie B. 

I Mellanserie A är det Fyrisfjädern som skaffat sig bästa utgångsläget och tar tack vare segern i grundserien med sig tre poäng. BMK Aura börjar med två, IFK Umeå har en poäng och Trollhättan står på noll. 


IFK Umeå-BMK Aura
I seriens första match mellan Umeå och Aura hittar vi två riktiga ankare i vardera lag som imponerat mycket den sista tiden. Umeås indones Andi Fadel Muhammad lyckades förra helgen vinna sin första europeiska titel när han tog hem en turnering i Slovenien och han siktar nu på att i framtiden kunna bli svensk medborgare och spela för det svenska landslaget. Då skulle han i så fall bli lagkamrat med Auras Johanna Magnusson som stått för flera starka insatser på stora europeiska tävlingar och är tillsammans med sin partner Clara Nistad klar för VM som spelas senare i december.  

Med två så starka hänförare i lagen så kan vi förvänta oss ett riktigt mycket jämn tillställning där både Andi och Johanna kan få helt avgörande roller och lär sträva efter att bli matchvinnare.

I Mellanserie B är det Påvelund som inleder jakten på slutspelsplatsen med tre poäng. Halmstad går in med två, Frölunda startar med en och tabelljumbo från grundserien Täby får en tuff uppförsbacke med en nolla i tabellen inledningsvis.

Täby-Påvelund
Mellanserie B startar upp med att Täby tar emot det danskpräglade topplaget Påvelund. Det är ett hett rivalmöte mellan Stockholm och Göteborg där göteborgarna får ses som klara favoriter. Påvelund ledde hela grundserien men halkade ner ett par placeringar i den allra sista omgången. Laget kommer säkerligen vilja ha upprättelse och visa att man bör vara bland de bästa. Svenska supertalanger i Täby så som Ludwig Axelsson och Jessica Silvennoinen kommer ta sig an ett gäng danskar blandat med topplirarna Gabriel Ulldahl och Edith Urell i Påvelund.  

Både den matchen och drabbningen mellan Umeå och Aura kan ni följa via dessa länkar:

IFK Umeå-BMK Aura
IFK Umeå - BMK Aura - IFK Umeå Badminton (solidsport.com)
IFK Umeå - BMK Aura - IFK Umeå Badminton (solidsport.com)

Täby-Påvelund
Täby BMF - Påvelund - Täby BM (solidsport.com)
Täby BMF - Påvelund - Täby BM (solidsport.com)

 

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo