Hoppa till sidans innehåll

Vinst för Aura i hemmapremiären

16 SEP 2019 21:22
Påvelund tog sin andra raka seger. Medan Aura och Fyrisfjädern tog sina första vinster för säsongen. Det blev resultatet i måndagskvällens omgång av Badmintonligan.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 21:41

Bilden ovan: Auras landslagsduo Emma Karlsson och Johanna Magnusson bidrog i högsta grad till lagets vinst mot Frölunda.

Det var förväntan i luften när Aura från Malmö spelade sin första match på hemmaplan i Badmintonligan. Det var hela sju år sedan det hände senast. Motståndare i måndagsmatchen var Frölunda. Båda lagen förlorade sina matcher i första omgången i förra veckan, och ville nu gärna börja plocka poäng.

Och det blev Aura som lyckades. Laget vann med klara 5-1. Bakom vinsten låg framför allt Auras starka landslagstrio Emma Karlsson, Johanna Magnusson och Jacob Nilsson. De tre var inblandade i fyra av lagets segermatcher.

– Jag är mycket glad över vinsten. Vi hade förhoppningar innan och det var verkligen roligt att vi lyckades, säger Auras lagledare Maria Magnusson.

Vad avgjorde till er fördel?

– Frölunda har ett ungt lag på herrsidan och vår rutin och erfarenhet spelade roll för matchens utgång. Vi var bättre i dag. Men sedan vill jag ge Frölundas Frida Lindström en eloge för hennes vinst i damsingel mot Frederikke Lund. Frida spelade klokt och bra, säger Maria.

Vad har ni för målsättning med spelet i Badmintonligan?

– Vårt mål är först och främst att stanna kvar i ligan. Men sedan hoppas jag att vi kan överraska positivt i en hel del matcher. Vi har jämn uppställning som kan ställa till det för många andra lag, säger Maria Magnusson. 

Ett annat lag som tog sin första seger i ligan för säsongen var Fyrisfjädern. Uppsalalaget, som tillsammans med Halmstad och Påvelund nämns som en av tre favoriter till SM-guldet, gästade Täby. Fyrisfjädern tog tidigt kommandot i matchen och vann med 5-1.

Här gjorde den meriterade dansken Mathias Bay-Smith debut i Fyrisfjädern och vann mixed ihop med Tilda Sjöö mot Larry Li/Clara Nistad.

Två delmatcher gick till fem set. Täbys Clara Nistad/Maria Persson vände 0-2 i set mot Moa Sjöö/Klara Johannson och vann till slut med 9-11, 9-11, 11-9, 11-8, 11-8 – Täbys enda vinst i lagmatchen.

Fyrisfjäderns Albin Hjelm vann HS 1 mot Richard Kuhl med minsta möjliga marginal,  11-10 i avgörande set.

I Göteborg tog Påvelund emot Trollhättan, två lag som vann sin matcher i första omgången. Den här matchen blev också en jämn tillställning. Till slut vann Påvelund med 4-2, men i två delmatcher vann laget med absolut minsta möjliga marginal. 

I herrdubbeln vann det danska brödraparet Joel och Joshua Eipe med 11-10 i femte och avgörande set mot Ludvig Petre Olsson/Daniel Lundgaard. Och Mai Surrow/Jennie Carlsson avgjorde också damdubbeln efter fem set. Där hade Trollhättans Sofia Grundtvig/Sara Lundgaard matchboll i fjärde set innan Påvelundsparet kunde ta det setet med 11-10, och sedan det femte med 11-9.

– Jag är mycket nöjd och något överraskad av Mais och Jennies fina dubbel. Jennie har inte spelat en match i högsta serien på många år, men de spelade klokt hela vägen, drog ned tempot och kunde därmed styra spelet, säger Magnus Sahlberg, lagledare för Påvelund.

Han är självfallet mycket belåten med Påvelunds starka start i ligan.

– Vi kan inte vara annat än nöjda efter två segrar mot bra motståndare. Nu ser vi fram emot mötet mot Halmstad i nästa vecka, Halmstad som ju vann SM-finalen mot oss förra säsongen, säger Magnus.

Här är alla resultat i måndagskvällens tre matcher i Badmintonligan:

Påvelund-Trollhättan 4-2

Täby-Fyrisfjädern 1-5

Aura-Frölunda 5-1

Nästa match i Badmintonligan spelas tisdag den 17 september. Då tar Umeå emot Halmstad, två lag som vann sina matcher i första omgången.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo