Hoppa till sidans innehåll

Vinster för Umeå och Påvelund

07 JAN 2020 20:55
Umeå tog ett kliv närmare kvartsfinalplats. Och Påvelund förstärkte sin ledning i Mellanserie A. Det blev resultaten av tisdagskvällens spel i Victor Badmintonligan.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2020 21:00

Bilden ovan: Frederik Colberg/Mai Surrow vann en viktig och jämn mixedmatch när Påvelund besegrade Trollhättan på bortaplan. Foto: Patrik Claesson

Påvelund har ännu så länge inte förlorat i säsongens liga. Först idel segrar i grundserien. Sedan direkt en vinst när laget gjorde sin första match i Mellanserie A, mot starka Trollhättan på bortaplan.

Trollhättans två vinster kom i damsingel och damdubbel. Medan Påvelund tog relativt klara segrar i de två herrsinglarna. Avgörande blev mixed och herrdubbel som båda gick till fem set. I mixed hade Trollhättan det duktiga syskonparet Daniel och Sara Lundgaard, medan Påvelund spelade med rutinerade Frederik Colberg/Mai Surrow. De senare drog det längsta strået i en välspelad femsetare.

Även i herrdubbel blev det fem set, och också där vann Påvelund till slut genom Fredrik Colberg/David Kim Kristensen. Det betydde totalt 2-4 i matchen.

I den andra matchen på tisdagskvällen vann Umeå mot Täby med 4-2 i Mellanserie B. Noteras kan att alla matcher avgjordes i tre raka set.

För Umeå var det en viktig seger. Med två poäng i bagaget från grundserien innebär tisdagens seger att laget gick upp till fem poäng. Därmed är Umeå ett steg närmare de åtråvärda femte- och sjätteplatserna i Mellanserie B, vilket betyder kvartsfinalspel i slutspelet. 

Här hittar du samtliga resultat i tisdagskvällens två matcher:

Mellanserie A

Trollhättan-Påvelund 2-4

Mellanserie B

Umeå-Täby 4-2

En ligamatch återstår i veckan, i Mellanserie B:

9/1 kl 18.00 Frölunda-Aura

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från ligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo