Hoppa till sidans innehåll

Trollhättan nollade mästarna

10 DEC 2018 21:31
Trollhättan toppade laget med debuterande Hans-Kristian Vittinghus och imponerade stort. Täby besegrades med 6-0 på hemmaplan inför ny storpublik.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 21:31

De regerande svenska mästarna Täby har det fortsatt tungt i Badmintonligan. Under måndagen åkte de på en riktig stjärnsmäll då de besökte Trollhättan. Med en debuterande Hans-Kristian Vittinghus och en Sophia Grundtvig i spetsen vann Trollhättan med 6-0.

Hemmalaget kopplade tidigt grepp om matchen med segrar i herrdubbel och damsingel. I herrdubbeln gjorde Nikolaj Overgaard/Daniel Lundgaard affären kort med Larry Li/Emil Johansson. Damsingel var något mer oviss men där kunde Trollhättans Sophia Grundtvig till slut besegra Ashwathi Pillai med 3-1 - en nyckelseger så långt i lagmatchen.

Således 2-0 till TBF och Täby kom att få det än tuffare. Härnäst väntade Hans-Kristian Vittinghus mot Hermansah i en intressant värdemätare. Men Vittinghus som är 26:a på världsrankingen visade sig snabbt för stark för Sverigeettan Hermansah. 3-0 slutade mötet efter en kort men intensiv match.

I följande herrsingel 2 gjorde Mathias Wigardt tre jämna set mot Mikael Westerbäck men föll i samtliga. Därmed var matchen vunnen för Trollhättans del.

Täby hade chans att putsa resultatet men Trollhättan var för dominanta den här kvällen. Damdubbeln blev en något längre historia där landslagsduon Ashwathi Pillai/Clara Nistad pressade Trollhättans Sophia Grundtvig/Sara Lundgaard. Efter två jämna set med varsin seger kunde de danska paret dra ifrån i tredje för att till slut vinna med 3-1 i set.

Och i den avslutande mixeddubbeln gjorde kvällens två giganter - Hans-Kristian Vittinghus och Sara Lundgaard - gemensam sak då de besegrade Hermansah/Clara Nistad med 3-1.

Trollhättan tog en stabil trepoängare och fick ta emot välförtjänta applåder i ett välfyllt Innovatumhallen dit många hade kommit för att se Vittinghus. Segern gör att Trollhättan klättrar upp till andra plats i tabellen strax bakom Påvelund. Bakom dem finns dock Halmstad och Fyrisfjädern med en match mindre spelad. Imorgon tisdag blir tabellen mer rättvisande då mötena Västra Frölunda-Halmstad och Fyrisfjädern-Umeå avgjorts.

Trollhättan-Täby 6-0  (klicka här för fullständiga resultat)

Hos Solidsport kan du se matchen i repris

Skribent: Martin Ridderstolpe
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo