Hoppa till sidans innehåll

Sju lag i Badmintonligan, men samma upplägg

23 JUL 2018 10:01
Det blir sju lag i Svenska Badmintonligan säsongen 2018-2019. Men upplägget på serien förändras inte. Det står klart efter beslut i styrgruppen för Verksamhetsområde Tävling/Serie (VoTS).
  • Skapad: 23 JUL 2018 10:01

Anledningen till att det blir sju lag är att Kista har dragit sig ur Badmintonligan. Frågan om att ersätta Kista gick till Spårvägen och Aura, men båda klubbarna tackade nej.

Det betyder att följande sju lag spelar i Badmintonligan 2018-2019: Fyrisfjädern, Halmstad, Påvelund, Trollhättan, Täby, Umeå och Västra Frölunda. Det sistnämnda laget, som blev tvåa i kvalet efter Påvelund, ersatte för ett tag sedan Skogås som också har valt att säga nej till Badmintonligan.

När det stod klart att Badmintonligan skulle bestå av sju lag har styrgruppen för VoTS diskuterat upplägget för serien. Skulle det bli detsamma som tidigare, eller skulle det förändras? Beslut i frågan fattades nu i veckan av styrgruppen, som även haft kontakt med klubbarna i Badmintonligan.

Beslutet blev att köra som tidigare. Först en grundserie där alla möter alla en gång, följt av två mellanserier. I Mellanserie A möts de fyra första lagen i grundserien. I Mellanserie B möts lagen som blev femma, sexa och sjua i grundserien.

Därefter blir det slutspel. De två första lagen i Mellanserie A går direkt till semifinal. Lag tre och fyra spelar kvartsfinal mot lag fem och sex. Lag tre väljer vilken motståndare de vill ha.

– Vi har valt att låta serien ha samma grundupplägg som tidigare. Med tanke på att Kista drog sig ur så sent vill vi inte ändra förutsättningarna för klubbarna, säger Pär Lindau, ordförande i styrgruppen för VoTS.

Skribent: Simon von Knorring
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo