Hoppa till sidans innehåll

Säker seger för Aura

09 JAN 2020 21:06
Aura fortsätter att spela stabilt i Victor Badmintonligan. Malmölaget vann bortamatchen mot Frölunda med 5-1. Det betyder att Aura är nära en kvartsfinalplats.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2020 21:15

Bilden ovan: Malmölaget Aura är efter segern mot Frölunda med 5-1 på väg mot en plats i kvartsfinalen i slutspelet.

Aura slutade femma i höstens grundserie, och började därför Mellanserie B med tre poäng. Till den poängskörden kunde laget lägga ytterligare tre efter vinsten mot Frölunda på torsdagskvällen.

Trots att Aura saknade sin singeletta Jacob Nilsson var de strået vassare än Frölunda. Emma Karlsson/Johanna Magnusson vann säkert sin damdubbel, och danskarna Patrick Seitzberg Abildgaard och Emil Hybel var bra både i dubbel ihop, och sedan i singel respektive mixed.

Frölundas vinst kom genom Gustav Björkler, som vann herrsingel 2 efter en jämn och spännande femsetare mot Tom Andersson. Gustav var också tillsammans med Sanne Ekberg nära att ta hem mixedmatchen mot Emil Hybel/Johanna Magnusson. Matchens kvalitet höjdes kontinuerligt, och efter 0-2 i set kom Gustav/Sanne tillbaka, vann set tre och fyra och var nära vinst även i femte. Men till slut avgjorde Auraparet. Emil/Johanna vann femte set med 11-9.

Värt att notera var också att unga Thyra Hultman gjorde en klart godkänd ligadebut för Frölunda i damdubbel ihop med Frida Lindström.

– Jag är väldigt nöjd med segern. Första matchen efter juluppehållet är alltid svårbedömd. Många är lite ringrostiga och osäkra, men alla i vårt lag gjorde väl ifrån sig, säger Maria Magnusson, lagledare i Aura.

Inte minst var hon nöjd med Frederrike Lund. I grundserien förlorade hon damsingeln mot Frida Lindström. Nu fick danskan revansch och vann i tre raka set.

– Frederrike spelade mycket mer avslappnat i dag och hade ett helt annat flyt i sitt spel, säger Maria.

Den här matchen var den första av tre bortamatcher för Aura i mellanserien, på grund av att Malmölaget spelade hemma i grundserien mot alla de tre övriga lagen.

– Jag är så tacksam för att våra kommande motståndare Täby och Umeå gått med på att förlägga våra matcher sent i veckorna. Det betyder att våra spelare kan åka direkt från Täby till Swedish Open i Uppsala. Och sedan möter vi Umeå kvällen före Senior-SM i samma hall. Därmed sparar vi både tid och pengar, berättar Maria Magnusson.

Här hittar du samtliga resultat i torsdagskvällens match:

Frölunda-Aura 1-5

I nästa vecka fortsätter både Mellanserie A och B. Då spelas de här matcherna:

Må 13/1 kl 18.30 Påvelund-Fyrisfjädern

Ti 14/1 kl 18.30 Halmstad-Trollhättan

Ti 14/1 kl 18.30 Umeå-Frölunda

On 15/1 kl 18.00 Täby-Aura

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från ligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen.

 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo