Hoppa till sidans innehåll

Så här spelas kvartsfinalerna

19 FEB 2019 20:15
Nu är spelschemat klart för kvartsfinalerna i Badmintonligan. Det blir spännande och ovissa matcher, och förra årets två SM-finalister möts igen.

  • Skapad: 19 FEB 2019 20:15

Bilden ovan: Så här såg det ut när Täby förra året jublade efter SM-finalvinsten mot Fyrisfjädern. Nu möts de båda lagen igen i slutspelet, men redan i kvartsfinal. Foto: Torbjörn Jansson.

Schemat för kvartsfinalerna i Badmintonligans slutspel är nu satt. Varje kvartsfinal avgörs i bäst av två matcher, en hemma och en borta. I den ena kvartsfinalen gör Fyrisfjädern och Täby upp. I den andra Trollhättan och Umeå. Så här ser spelschemat ut:

Söndag 3/3 kl 17.00 Täby-Fyrisfjädern

Tisdag 5/3 kl 18.30 Fyrisfjädern-Täby

Måndag 4/3 kl 18.30 Umeå-Trollhättan

Måndag 11/3 kl 18.30 Trollhättan-Umeå

Fyrisfjädern, som blev trea i Mellanserie A, hade fördelen av att få välja motståndare från Mellanserie B. Och i valet mellan Täby och Umeå fastnade Fyrisfjädern för Täby. Den kvartsfinalen blir därmed en repris på förra årets SM-final, som Täby vann efter stor dramatik med 4-3 efter avgörande i Golden set. Där vann Täbys Hermansah mot Fyrisfjäderns starke danske spelare Victor Svendsen.

Det högst placerade laget får också välja hemma- eller bortamatch först. Här har Fyrisfjädern valt att starta borta mot Täby.

Den andra kvartsfinalen spelas mellan Trollhättan, som blev fyra i Mellanserie A, och Umeå från Mellanserie B. Även Trollhättan har valt att starta med bortamatch.

Hur avgörs då kvartsfinalerna? Jo, de avgörs i bäst av två lagmatcher där lagmatch nr 1 kan sluta oavgjord. För att få fram en vinnare efter två lagmatcher gäller följande:

* Det lag som har vunnit två lagmatcher är vinnare.

* Om en av lagmatcherna slutar oavgjord och den andra lagmatchen har en segrare är denna vinnare.

* Om match 1 och 2 har spelats med olika segrare ska ett Golden set spelas efter match 2 för att få fram en vinnare.

* Om både lagmatch 1 och 2 slutar oavgjort, 3-3, spelas Golden set efter match 2 för att få fram en vinnare.

De båda vinnarna av kvartsfinalerna får därefter spela semifinal mot Påvelund och Halmstad, som slutade etta och tvåa i Mellanserie A. Påvelund har som etta fördelen av att få välja sin semifinalmotståndare. Även semifinalerna avgörs i bäst av två lagmatcher, en hemma- och en bortamatch.

SM-finalen avgörs däremot, precis som i fjol, i en enda match. Den spelas lördagen den 13 april i IFU Arena i Uppsala.

Allt om Badmintonligan, samtliga resultat och aktuell tabell hittar du på vår specialsajt.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo