Hoppa till sidans innehåll

Kampen om fjärdeplatsen går vidare

08 JAN 2019 22:22
Umeå tog sista chansen att nå Mellanserie A i Badmintonligan. Vinsten mot Täby med 4-2 gör att sista omgången i grundserien blir avgörande för fjärdeplatsen. Samtidigt befäste Påvelund sin topplacering med en säker seger borta mot Trollhättan.
  • Skapad: 08 JAN 2019 22:22

Bilden ovan: Michelle Sködstrup och Klara Johansson i Umeå spelade ännu en gång en bra damdubbel.

Badmintonligan rullade vidare med två intressanta matcher på tisdagskvällen. Trollhättan förlorade hemma med 1-5 mot starka Påvelund. Och i Umeå tog hemmalaget en viktig trepoängare mot fjolårets SM-vinnare Täby med 4-2.

Påvelunds vinst innebär att laget nu har fem raka vinster och 13 poäng i serietoppen, precis som Halmstad. De båda lagen möts i grundseriens sista omgång den 15 januari.

– Jag är mycket nöjd med vår seger i dag, säger Asger Madsen, lagledare för Påvelund. Det var perfekt för oss, och nu ser jag fram emot en rejäl och spännande match mot Halmstad om segern i grundserien. Jag tror att det blir högkvalitativ badminton, och jag hoppas att många åskådare från Göteborg och hela Västsverige tar sig vår hall i nästa vecka.

Är det någon särskild i ditt lag du vill framhålla?

– Ja, Magnus Sahlberg spelade en mycket fin herrdubbel i dag. Han spelade klokt och bra rätt igenom matchen, och hade en avgörande roll med härliga diagonala undanläggningar i tredje set när matchen stod och vägde. Våra unga tjejer Stina Caspersson och Lina Nilsson spelade också klart positivt i damdubbel trots förlust, säger Asger.

I Umeå tog hemmalaget tre betydelsefulla poäng mot Täby. Resultatet betyder att kampen om fjärdeplatsen och därmed spel i Mellanserie A lever. Umeås vinst gör att de hotar Trollhättan som länge legat stabilt på fjärdeplatsen.

Umeå har nu spelat sina sex matcher i grundserien och har 8 poäng och 17-19 i matchskillnad. Trollhättan har efter fem matcher 8 poäng och 16-14 i matchskillnad, och möter svåra Fyrisfjädern på bortaplan i Uppsala i sista omgången.

Trollhättan måste ta minst två delmatcher för att säkert hålla sig kvar över strecket. Förlust med 1-5 gör att det blir seträkning eller till och med bollräkning, förlust med 0-6 gör att Umeå tar fjärdeplatsen.

– Jag hade hoppats på lite bättre resultat mot Påvelund, säger Jens Olsson, lagdelare för Trollhättan. Men de var vassare än oss i dag, och vi hade också en del spelare borta på grund av sjukdom.

– Det ger en spännande avslutning för oss uppe i Uppsala. Men jag tror absolut att vi ska kunna ta minst två delmatcher mot Fyrisfjädern.

Kenneth Forsberg, lagledare för Umeå, var mycket nöjd med sitt lags insats mot Täby.

– Det var en riktigt bra lagmatch från vår sida. Alla i laget var inblandade i segermatcher, säger han.

Bland annat vann starka Michelle Sködstrup ännu en gång både dubbel med Klara Johansson och sedan singel. Gabriel Ulldahl kontrollerade HS 1 mot Hermansah och vann med 3-1 i set.

– Som vanligt tycker jag att vårt lag blir bättre och tuffare ju längre in i säsongen vi kommer. Vi började lite svajigt i höstas, men nu är vi riktigt starka och insatsen mot Täby är också värdefull mentalt. Jag tycker heller inte att något lag i serien känns omöjligt för oss. Vi är farliga för alla, och jag ser fram emot fortsättningen vare sig det blir Mellanserie A eller B, säger Kenneth Forsberg.

Här hittar du alla resultat i tisdagskvällens matcher:

Trollhättan-Påvelund 1-5

Umeå-Täby 4-2

Allt om Badmintonligan, samtliga resultat och aktuell tabell hittar du på vår specialsajt. 

Missade du direktsändningen av matcherna i Badmintonligan? Gå då in på Solidsport. Allt du behöver göra för att se alla matcher i Badmintonligan i direktsändning eller i efterhand är att skapa ett kostnadsfritt konto. 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo