Hoppa till sidans innehåll

Halmstad vann toppmötet

28 JAN 2020 21:14
Segrar för Fyrisfjädern och Halmstad. Och båda lagen direkt till semifinal i slutspelet. Det blev resultatet när Mellanserie A i Victor Badmintonligan avslutades på tisdagskvällen.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2020 21:18

Bilden ovan: Irina Andersen var segerorganisatör när Halmstad vann borta mot Påvelund. Irina vann två matcher, först damsingel och sedan damdubbel ihop med Elisa Melgaard. Foto: Torbjörn Jansson. 

Förra årets SM-vinnare Halmstad var piskade att vinna toppmötet borta mot Påvelund för att nå en av de två översta platserna i Mellanserie A, och därmed gå direkt till semifinal och slippa kvartsfinalspel. 

Förutsättningarna var heller inte de bästa. I grundserien segrade Påvelund med 4-2, och Halmstad saknade den här gången också sin herrsingeletta Felix Burestedt. Men även Påvelund saknade en viktig spelare, nämligen Line Christophersen.

Att Line saknades spelade stor roll för slutresultatet. Nu vann Halmstads Irina Andersen först damsingel med klara 3-0 i set, och sedan damdubbel ihop med Elisa Melgaard mot Påvelunds Mai Surrow/Jennie Carlsson. Dubbeln var en riktig rysare. Halmstadsparets segersiffror blev 6-11, 11-6, 7-11, 11-10, 11-9. 

Halmstads seger innebar att laget knep andraplatsen i Mellanserie A. Förstaplatsen tog Fyrisfjädern, som har haft en mycket god mellanserie i Badmintonligan ­– seger i samtliga tre matcher. I sista matchen före slutspelet vann Uppsalalaget på hemmaplan med 4-2 mot Trollhättan.

Båda lagen saknade några tongivande spelare i tisdagskvällens match, men Fyrisfjädern visade att laget har en god bredd och gick snabbt fram till 4-0. Att Fyrisfjädern sedan förlorade de två sista delmatcherna spelade ingen roll.

Segern och tre poäng betyder att Fyrisfjädern satt sig i förarsätet inför slutspelet. Förstaplatsen i mellanserien ger två fördelar. Först och främst slipper laget kvartsfinal och går direkt till semifinal. Inför semifinalerna får också Fyrisfjädern välja vilken av de två kvartsfinalsegrarna som de vill möta.

Här hittar du samtliga resultat i tisdagskvällen två matcher:

Fyrisfjädern-Trollhättan 4-2

Påvelund-Halmstad 2-4

En enda match återstår nu före slutspelet, den sista matchen i Mellanserie B:

Torsdag 30/1 kl 18.30 Umeå-Aura

Den matchen avgör vilka lag som slutar etta och tvåa i Mellanserie B, och därmed kvalificerar sig för kvartsfinalspel mot Påvelund och Trollhättan. Det är upplagt för dramatik på torsdagskvällen.

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från Badmintonligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo