Hoppa till sidans innehåll

Finalrepris i Uppsala och derby i Göteborg

20 OKT 2018 08:05
Efter ett kortare uppehåll rullar Badmintonligan vidare under måndag och tisdag. Denna gång bjuds publiken bland annat på en repris av vårens final då Fyrisfjädern tar emot Täby och ett Göteborgsderby mellan Påvelund och Västra Frölunda.
  • Skapad: 20 OKT 2018 08:05

SM-finalen 2018 fick som bekant avgöras i ett Golden set. Väl där var det Täbys Hermansah som hanterade situationen bäst då han besegrade Victor Svendsen med 11-6 och tog SM-pokalen till Täby. Det har gått nästan precis ett halvår sedan dess och under tisdag kväll är det dags för finallagen med Svendsen och Hermansah att mötas på nytt.

Ett revanschsuget Fyrisfjädern som inlett Badmintonligan med en seger tar emot Täby hemma i Upplands Boservice Arena.

− Det blir en tuff batalj precis som i finalen. Både vi och Täby har ungefär samma lag som senast så det kommer bli intressanta och jämna matcher, säger Henri Hurskainen som till säsongens blivit lagledare i Fyrisfjädern.

Täby som vann SM-guldet i våras har öppnat serien utan vinst. Men då har laget också mött två av Badmintonligans allra tuffaste motståndare i Påvelund och Halmstad. Täbys hittills enda poäng kom i premiären mot Påvelund då matchen gick till Golden set.

− Jag har kunnat kolla Täbys matcher i efterhand och tycker att de varit ungefär som förväntat då de har mött två av seriens tuffaste lag. Det har varit tajta matcher och det har inte gått deras väg i alla delmatcher, menar Henri Hurskainen.

Fyrisfjädern har än så länge bara spelat en match och det var nykomlingen Västra Frölunda som stod för motståndet. En match som Fyrisfjädern vann planenligt med 5-1. Nu väntar säsongens första riktiga test för Badmintonligans mesta mästare.

Hur ska ni göra för att finalen inte ska upprepa sig?

− Det handlar om att förbereda laget ordentligt. Mycket handlar också om att skapa bra energi och stämning i gruppen när alla sluter upp från olika håll och samlas för ligamatch.

Vilka ser du som era starkaste kort?

− Vi har en herrdubbel där vi står starka och även i damsingel är vi stora favoriter. På förhand trodde jag också att vi skulle vara favoriter i damdubbel, men Täbys par har gjort det bra inledningsvis. Det kan bli en jämn och intressant match. Herrsinglarna är jämna på pappret, både Hermansah och Svendsen samt Wigardt och Tsai har mötts många gånger.

Fyrisfjädern-Täby - tisdag 23 okt kl. 18:30

Följ resultat och se laguppställning 24 timmar innan match genom att klicka här

Du ser matchen via livestream här:

Bana 1:

Bana 2:

 

I Trollhättan är det under tisdagen hemmapremiär för TBF som ställs mot Umeå. Trollhättan gjorde säsongens första match i förra omgången då de besegrade Västra Frölunda med 5-1. Nu väntar något tuffare motstånd i form av IFK Umeå. En av TBF:s nyckelspelare, Sara Lundgaard, visade fin form förra helgen då hon gick till semifinal i damdubbel vid Dutch Open.

Umeå har haft en tuff start på serien och bara plockat en poäng på två matcher. Men då de också mött två av Badmintonligans tuffaste motståndare i Halmstad och Påvelund. I premiäromgången pressade Umeå fram ett Golden set mot Halmstad, men i mötet med Påvelund var norrlandslaget chanslöst och det blev förlust med 0-6. Mot Trollhättan kan det bli en desto jämnare match. I Umeå är det Albin Hjelm som visat toppform på sistone. Vid Bulgarian International för ett par veckor sedan tog Hjelm sin första internationella titel.

Trollhättan-Umeå - tisdag 23 okt kl. 18:30

Följ resultat och se laguppställningen 24 timmar innan match genom att klicka här

Du ser matchen via livestream här:

Bana 1:

Bana 2:

 

Redan på måndagen spelas en annan högintressant match i Badmintonligan. Det är Göteborgsderbyt mellan serierns nykomlingar då Påvelund tar emot Västra Frölunda i sin första hemmamatch i Badmintonligan någonsin.

Påvelund har, precis som många förutspått, inlett urstarkt. Inför omgången så toppar PTBK tabellen på samma poäng som Halmstad (5p) men med något bättre matchskillnad. Laget inledde med att chocka svenska mästarna Täby i en Golden set-seger för att sen besegra Umeå med klara 6-0.

Västra Frölunda har haft det tyngre sedan Badmintonligan startade. Samtidigt är Göteborgslaget medvetet om att de har en ung trupp som kommer att växa på sikt. Än så länge har det blivit två 1-5 förluster, först mot Fyrisfjädern och sen mot Trollhättan. Delmatcherna har vunnits av Gustav Björkler/Sanne Ekberg i mixed och Zvonimir Durkinjak i herrsingel.

Påvelund-Västra Frölunda - måndag 22 okt kl. 18:30

Följ resultat och se laguppställningen 24 timmar innan match genom att klicka här

Du ser matchen via livestream här:

Bana 1:

Bana 2:

------------------------------------------------------------------------------------

Alla matcher ser du via: Badminton Swedens kanal hos Solidsport

Skribent: Martin Ridderstolpe
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo