Hoppa till sidans innehåll

Dramatiskt när Påvelund vann i Malmö

21 OKT 2019 22:04
Påvelund tog sin fjärde raka seger i Victor Badmintonligan. Men det satt hårt åt i bortamatchen mot Aura. – Vi är riktigt nöjda. Det är svårt att vinna i Malmö, säger Asger Madsen, lagledare för Påvelund.
  • Skapad: 21 OKT 2019 22:04

Bilden ovan: Mai Surrow och Frederik Colberg vann mixed för Påvelund i matchen mot Aura. Foto: Patrik Claesson.

Förra årets SM-tvåa Påvelund kom på måndagskvällen till Malmö och Aura med stort självförtroende efter tre raka trepoängare i ligan. Det började också planenligt för Göteborgslaget med klara vinster i de två inledande matcherna damsingel och mixeddubbel genom Line Christophersen och Frederik Colberg/Mai Surrow.

Men Aura kom tillbaka, reducerade, kvitterade och tog också ledningen med 3-2. Aura vann båda herrsinglarna efter att bland annat Jacob Nilsson besegrat Gabriel Ulldahl med 3-0 i set. 

– Jacob gör en strålande match. Han var både mentalt stark och spelade klokt taktiskt, säger Auras lagledare Maria Magnusson.

 

Bild: Jacob Nilsson och Maria Magnusson jublar i kapp efter Jacobs singelvinst mot Gabriel Ulldahl. Foto. Patrik Claesson.

Sedan följde kvällens rysare. Auras landslagsduo Emma Karlsson/Johanna Magnusson var verkligen illa ute mot Line Christophersen/Mai Surrow. Påvelundsparet hade 2-1 i set och 10-9 i fjärde set, det vill säga två matchbollar. Men Emma och Johanna vände och vann setet med 11-10. I femte och avgörande set var sedan Auraparet överlägset och vann med klara 11-6.

– Emma och Johanna visade för andra matchen i rad i ligan att de är som allra bäst när det gäller som mest. De var inte på topp i dag, men det är så roligt och betydelsefullt att de vinner så här jämna matcher, säger Maria Magnusson.

Efter damdubbeln  ledde Aura med 3-2 och Påvelund var piskat att vinna herrdubbeln för att nå Golden set. I dubbeln var det svenskt-danskt på båda sidorna: Jacob Nilsson/Emil Hybel för Aura, och Gabriel Ulldahl/Frederik Colberg för Påvelund.

Och återigen visade inte minst Colberg vilken kapabel dubbelspelare han är. Påvelundsparet vann med 3-1 i set, och kvitterade därmed lagmatchen till 3-3.

Inför Golden set valde lagledare bort mixed, herrsingel, damsingel och damdubbel. Så matchen avgjordes i herrdubbel där paret Ulldahl/Colberg återigen var för starka. De vann med 11-5 mot Nilsson/Hybel. 4-3 i matchen betydde två poäng till Påvelund och en poäng till Aura. 

– Jag är oerhört imponerad av inte minst Frederik. Han har en närmast unik spelförståelse och styr spelet. Han är också en lagspelare som lyfter alla andra i laget, berömmer Asger Madsen.

Sammantaget var han mycket nöjd med både denna match och hela inledningen på serien för Påvelund.

– Vi har haft flyt i alla våra fyra segermatcher. Det är verkligen inte lätt att vinna mot Aura, som har ett bra lag med många goda spelare, fin sammanhållning och laganda, säger han. 

Även Maria Magnusson var nöjd med sitt lag:

– Vi gör en riktigt fin insats. Jag tycker också att det verkligen är roligt att spela i badmintonligan. Det ger energi åt gruppen, och vi känner att vi har en god chans mot i princip alla lag i serien, säger hon.

I den andra matchen på måndagen tog Trollhättan emot Halmstad på hemmaplan. Den matchen slutade med en klar 5-1-seger för Halmstad, trots att lagets singeletta Felix Burestedt inte var med. Återigen visade förra säsongens SM-segrare vilket stabilt lag de är.

Här vann till exempel återigen Rasmus Messerschmidt både herrsingel och herrdubbel med Mikkel Mikkelsen. Rasmus är därmed fortfarande obesegrad i serien!

I HS1 fick han dock trots 3-0 i vinst hårt motstånd av Trollhättans nya spelare, den 19-årige Yap Khai Quan från Malaysia. Både första och andra set vann Rasmus med knappa 11-9, och Yap visade att han med lite längre acklimatisering i Sverige kommer att bli en attraktion i ligan. Han spelade moget, värderade lägena bra och visade några gånger prov på en härlig hoppsmash.

Här hittar du alla resultat i kvällens två matcher:

Aura-Påvelund 3-4

Trollhättan-Halmstad 1-5

Den fjärde omgången fortsätter med två matcher på tisdag den 22 oktober:

Kl 18.30  Frölunda-Täby

Kl 18.30 Umeå-Fyrisfjädern

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från ligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo