Hoppa till sidans innehåll

Dags för avgörande kvartsfinaler

24 FEB 2020 19:52
Nu ska kvartsfinalduellerna i Victor Badmintonligan avgöras. Kan Påvelund och Trollhättan vända matcherna till sin fördel? Svar kommer på tisdag och onsdag kväll.
  • Skapad: 24 FEB 2020 19:52

Bilden ovan: Landslagsspelarna Emma Karlsson och Johanna Magnusson har viktiga roller i sin klubb Aura, som på tisdagskvällen spelar den avgörande kvartsfinalen på bortaplan mot Påvelund. Foto: Patrik Claesson.  

De första matcherna i kvartsfinalduellerna mellan Aura-Påvelund och Umeå-Trollhättan för några veckor sedan påverkades av de danska seniormästerskapen. På grund av att mästerskapen spelades samtidigt saknade lagen ett antal ordinarie danska spelare.

Den här veckan lär många av dem vara tillbaka i sina lag, och det återstår att se vad det betyder.

I kvartsfinalerna är det fördel Aura och Umeå. De vann sina hemmamatcher med 4-2 respektive 5-1. Men kan Påvelund och Trollhättan vände detta på sina hemmabanor?

Först ut är Påvelund som på tisdag kväll tar emot Aura. Det här gäller: Aura vinner kvartsfinalen om de når minst 3-3. Men vinner Påvelund med 4-2 eller mer avgörs kvartsfinalen i Golden set. 

Förutsättningarna i den andra kvartsfinalen, Trollhättan-Umeå på onsdagskvällen, är desamma. Trollhättan måste vinna med minst 4-2 för att ta den kvartsfinalen till ett avgörande Golden set.

Här hittar du laguppställningarna 24 timmar för  matchstart, och sedan resultaten:

Tisdag 25/2 kl 18.30 Påvelund-Aura

Onsdag 26/2 kl 18.30 Trollhättan-Umeå

 Du vet väl att du kan följa livesändningarna från Badmintonligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm heller inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo