Hoppa till sidans innehåll

Badmintonligan kör i gång igen

17 OKT 2019 17:59
Dags för omstart i Badmintonligan. På måndag och tisdag den 21 och 22 oktober spelas fyra matcher, som alla är viktiga i striden för att nå Mellanserie A.
  • Skapad: 17 OKT 2019 17:59

Bilden ovan: Kan Aura med de tre landslagsspelarna Emma Karlsson, Johanna Magnusson och Jacob Nilsson i spetsen störa starka Påvelund i matchen den 21 oktober?

Efter ett månadslångt uppehåll drar Badmintonligan i gång igen. Den 21 och 22 oktober spelas fyra matcher: Aura-Påvelund, Trollhättan-Halmstad, Umeå-Fyrisfjädern och Frölunda-Täby.

Alla matcherna är viktiga i kampen för att nå de fyra översta platserna i serien, och därmed kvalificera sig för Mellanseriens Grupp A.

Tre lag har efter tre spelade omgångar redan visat sin styrka och bredd: Påvelund, Halmstad och Fyrisfjädern. Dessa är också de flestas favoriter till att kämpa om SM-titeln i vår.

Men inte långt bakom topptrion skuggar Aura, Trollhättan och Umeå. Och i senaste omgången visade Täby styrka och besegrade Trollhättan med 4-3 efter Golden set. Endast Frölunda är ännu så länge utan poäng.

Den kommande omgången lär bjuda på många spännande matcher:

* Kan Aura med landslagstrion Emma Karlsson, Johanna Magnusson och Jacob Nilsson utmana Påvelunds uppställning med många meriterade danskar och så Gabriel Ulldahl.

* Trollhättan har nu möjlighet att ha med sitt nyförvärv från Malaysia, 19-åriga Yap Khai Quan. Vad kan det betyda i Trollhättans hemmamatch mot svenska mästarna Halmstad?

* I Umeå gör den duktige danske dubbel- och mixedspecialisten Lasse Mölhede hemmadebut. Vad kan det spela för roll i mötet med Fyrisfjädern? I bortamatchen mot Aura i september var Lasse Mölhede med och vann just både dubbel och mixed – med Johan Azelius och Malena Norrman.

* Kan Frölunda ta sina första poäng för säsongen mot Täby? Eller ska Täby återigen vinna och därmed haka på i kampen om de fyra översta platserna?

Så här spelas omgången:

Måndag 21 oktober:

Kl 18.30 Trollhättan-Halmstad

Kl 18.30 Aura-Påvelund

Tisdag 22 oktober

Kl 18.30  Frölunda-Täby

Kl 18.30 Umeå-Fyrisfjädern

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från Badmintonligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo