Hoppa till sidans innehåll

Nyheter i Victor Badmintonligan

03 SEP 2021 17:37
Förlängning upp till 15 poäng i seten och tillåten publik i hallarna. Det är två av nyheterna inför premiären av Victor Badmintonligan.
  • Skapad: 03 SEP 2021 17:37

När Victor Badmintonligan drar igång igen den 8 september kommer spelare och ledare få förhålla sig till ett par nya regler.

Den mest glädjande nyheten är att alla deltagande lag återigen kommer kunna bjuda på Sveriges bästa badmintonunderhållning inför publik. Sedan corona-restriktionerna lättade så är det nämligen tillåtet med publik på arenorna som kan uppleva badmintondramatik på plats.

Folkhälsomyndigheten tillåter upp till 300 personer i publiken vid inomhusarrangemang. Förutsättningarna för att ta in publik i hallarna ser lite olika ut för arrangörerna av Victor Badmintonligan och det tillåtna publikantalet kan därför variera mellan hallarna. Fortfarande är det viktigt att alla besökare är symptomfria, att trängsel undviks och avstånd på minst en meter mellan olika sällskap upprätthålls inne på arenan. 

När det gäller poängsystemet så har det även här införts en tydlig förändring. Matcherna fortsätter att spelas i bäst av fem set till 11, men vid ett eventuellt 10-lika läge så krävs därefter en tvåpoängsledning för att vinna setet. Denna förlängning gäller upp till 14-lika, och sedan vinner spelaren/spelarna setet som tar den 15:e poängen. Tidigare hade spelarna ömsesidig setboll redan vid 10-lika utan någon förlängning, men nu kommer alltså seten i matcherna pågå till max 15 poäng.

Förslaget om ändring av poängsystemet lyftes fram under ett möte med lagen i Victor Badmintonligan inför den här säsongen. Den nya poängräkningen med förlängning till 15 motsvarar det förslag som det internationella badmintonförbundet BWF röstade om i våras. Med förlängning av seten ökar chansen till mer spänning under matcherna tack vare fler möjliga matchbollar i jämna matcher och förhoppningen är att den nya poängränkngen kommer att tilltala såväl publik som spelare.

Det finns även en justering som riktas till lagledaren, men som även berör den som  vill veta vilka macther som kommer att spelas i förväg. Tidigare har laguppställningarna lämnats in 24 timmar innan matchstart, men kunnat ändras fram till 60 minuter innan match. Under den kommande säsongen lämnas laguppställningarna in tre timmar innan macthstart och ändringar i den inlämnade laguppställningen blir betydligt svårare att genomföra.

Nu ser vi fram emot att starta upp en ny spännande säsong av Victor Badmintonligan. Den första omgången spelas enligt följande:

Datum Dag Tid Hemmalag   Bortalag Arena / Anläggning
08-sep onsdag 18:30 Halmstad - Täby Söndrumshallen, Halmstad
08-sep onsdag 18:30 Påvelund - Trollhättan Påvelundshallen, Göteborg
09-sep torsdag 18:00 Aura - Umeå Malmö BadmintonCenter
09-sep torsdag 18:00 Fyrisfjädern - Västra Frölunda Uppsala Boservice Arena
Skribent: Mia Thorsélius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo